Kennemer Wonen onderzoekt de mogelijkheid om vijf blokken met 61 garageboxen aan de Waalstraat en Maasstraat in Oudorp om te bouwen tot 20 huurwoningen. Er is veel minder vraag naar boxen dan naar woonruimte. Het plan sluit aan bij het project voor renovatie en verduurzaming van de tien portiekflats in de buurt, die op dit moment stapsgewijs renovatie ondergaan. Muziek in de oren voor woningszoekenden.

Het idee is om zes betaalbare driekamerwoningen en veertien tweekamerwoningen van de 61 garageboxen maken. Elk garageblok wordt omgebouwd tot vier woningen. Eind juni werd een eerste ontwerp gemaakt. Er zal niets worden op- of aangebouwd en ze gaan qua uiterlijk aansluiten op de portiekflats. Deze flats worden sinds 2017 gerenoveerd en krijgen daarbij een facelift met wit pleisterwerk, zwarte en grijze stenen en oranje accenten.

"Er is een groot woningtekort en behoefte aan (kleinere) toegankelijke woningen. Wij denken met dit plan hier invulling aan te geven", aldus Michiel van Baarsen, vastgoedmanager op de website van Kennemer Wonen. De vraag naar garageboxen is veel minder groot.

De woonstichting wilde een informatiebijeenkomst in het wijkcentrum houden, maar corona gooide roet in het eten. De omwonenden krijgen een brief met schetsen. "De buurtbewoners weten het beste waar wij rekening mee moeten houden". Alle reacties worden verzameld en voor september worden de plannen daar eventueel op aangepast.

Gaat het plan door, dan hebben huurders tot juli 2021 de tijd om alternatieve parkeer- en opslagruimte te vinden. De Kennemer Wonen zal hen voorrang geven bij elders vrijkomende boxen in beheer.

Eind dit jaar moet duidelijk zijn of het plan mag worden uitgevoerd. Bij groen licht kan de verbouwing in 2021 starten. (foto: Google)
Pin It
Bekeken: 2768x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/