De sluis in Broek op Langedijk wordt in een proefperiode van maandag 20 juli tot en met zondag 30 augustus langer opengesteld in de avond. Het idee om de sluis langer open te houden kwam ter tafel tijdens een gesprek tussen gemeente, jonge vaarrecreanten en inwoners die aan het water wonen. Doel is niet alleen om mensen met bootjes meer de tijd te bieden, maar ook om het vaarverkeer te spreiden en zo overlast te beperken.

De openingstijden blijven 's ochtends telkens hetzelfde, van 9:00 tot 12:30 uur, maar van maandag tot en met donderdag komt er telkens anderhalf uur bij met tijden van 13:30 tot 19:00 uur. Ook vrijdag, zaterdag en zondag is de sluis uren langer open:  van 13:30 tot 19:00 uur en ook nog eens van 19:30 tot 21:00 uur. De pauzes zijn voor eten en schoonmaak. Schippers dienen zich wel uiterlijk 15 minuten vóór sluiting aan te melden voor een passage.

Na 30 augustus zijn de openingstijden weer als voorheen. Meer informatie over de sluis, openingstijden en varen staat op gemeentelangedijk.nl/Inwoners/Recreatie/Varen. (foto: gemeente Langedijk)
Pin It