De Programmabegroting 2021 van de GGD Hollands Noorden wordt breed gedragen door de gemeenten waarin de gezondheidsdienst opereert. Dit blijkt uit een raadsmemo. Het positivisme komt deels door een begrotingsoverschot van 180.000 euro. Een financiële meevaller dus, die verrekend zal worden met de algemene bijdrage die de gemeenten voor het jaar 2021 betalen.

Op 1 juli werden de zienswijzen op de programmabegroting door het algemeen bestuur van GGD HN besproken, waaronder één bezwaar dat de gemeenten hadden. De gezondheidsdienst wilde aanvankelijk de 180.000 euro toevoegen aan de algemene reserve, maar na de Jaarrekening 2019 werd duidelijk dat de maximale omvang van die reserve daarmee zou worden overschreden. Volgens de Financiële Uitgangspunten Gemeenschappelijke Regelingen mag het totale bedrag hooguit 2,5 procent van de lasten zijn.

De GGD stelt nu voor om vooraf al de algemene bijdragen van de gemeenten aan te passen, of om deze in de jaarrekening 2021 te verwerken.
Pin It
Bekeken: 2181x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/