Donderdag 13 augustus organiseert sportkoepel Alkmaar Sport op het terrein van voetbalvereniging Kolping Boys een meidenvoetbaldag voor meiden tussen de 10 en 14 jaar. De hele dag staat in het teken van voetbal, en is zowel voor de ervaren meiden bedoeld die al in een voetbalteam spelen, als voor de meiden die nog nooit een bal geraakt hebben. Sanne Wunderink van Alkmaar Sport: "Voor het toernooi op het eind van de dag zorgen we voor een goeie mix van deze meisjes, ervaren en onervaren. Geen team wordt constant ingemaakt, geen team wint alles."

Meidenvoetbal is op dit moment de snelst groeiende sport in Nederland, waarschijnlijk door de goede prestaties van onze Oranje Leeuwinnen. Alkmaar Sport wil het meidenvoetbal in Alkmaar en omgeving ook meer onder de aandacht brengen. Om deze reden is er nu een samenwerking aangegaan met verschillende Alkmaarse voetbalverenigingen en worden er een aantal meidenvoetbaldagen per jaar georganiseerd.

De meidenvoetbaldag vindt dus plaats op het terrein van Kolping Boys. Er is contact met andere Alkmaarse clubs als Jong Holland en Koedijk. Ook Alkmaarsche Boys heeft interesse. Sanne: "Er zijn genoeg meiden die willen voetballen, sommigen voetballen tussen de jongens. Lang niet alle clubs hebben meidenteams. Daar willen wij wat aan doen."

Sanne: "Nu zo veel mensen thuis blijven met de vakantie vonden wij het een mooi moment om iets te bieden aan alle meiden die van voetbal houden. We beginnen met wat technische oefeningen en spelvarianten, maar het gaat uiteindelijk natuurlijk om het toernooi. Als zich maximaal 64 meiden melden hebben we 8 teams van 8 spelers. Maar met 50 deelneemsters zijn we ook al heel blij."

De meidenvoetbaldag vindt plaats op donderdag 13 augustus van 10:00 tot 13:00 uur. De toegang tot deze dag is gratis. Aanmelden kan via alkmaarsport.nl/meidenvoetbaldag2020.
Pin It
Bekeken: 1943x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/