Ook in 2020 vindt er weer een editie plaats van het Spaansen Bloemen Ientje Toe veteranentoernooi van tennisvereniging TC Langedijk. "Het zal de twaalfde keer zijn dat Ientje Toe wordt gehouden, behalve als er een tweede coronagolf komt die roet in het eten gooit", zegt toernooiorganisator Bart Rietveld. Met jaarlijks meer dan 400 deelnemers staat dit toernooi bekend als een van de grootste veteranen tennisevenementen van Nederland. De start van Ientje Toe 2020 is op vrijdag 4 september en de finales worden gespeeld op zondag 13 september.

De inschrijving is net geopend, en de organisatie is benieuwd hoeveel spelers en speelsters zich dit jaar op het tenniscomplex aan de Potjesdam in Zuid-Scharwoude zullen laten zien. "Er wordt gespeeld met 33 speelschema’s voor de verschillende dubbels in de categorieën 5 tot en met 8", zegt medeorganisator William Wouters. "En wat er ook gebeurt, ons door velen geprezen systeem om iedereen in poules te laten spelen blijft overeind. Want dat is de basis van het succes: iedereen die meedoet bij Ientje Toe willen wij tenminste twee tot drie partijen kunnen laten spelen."

Doorgaans zijn er meer dan 30 verschillende tennisverenigingen  vertegenwoordigd bij Ientje Toe. Een gevolg van het warme en ontspannen sfeertje op en rond de acht kunstgrasbanen en ook in de kantine met deels overkapt terras dat grenst aan het centre court. Het dubbeltoernooi voor veteranen vanaf 40 jaar, tot soms zelfs aardig in de 80, kent een hoge aantrekkingskracht. De deelnemers komen uit Langedijk, maar ook doen er altijd veel mensen mee uit Alkmaar, Heiloo, Bergen, Schoorl, Warmenhuizen, Waarland, 't Veld, Obdam, Winkel, Heerhugowaard en Schagen.

Recreatietennis staat bij Ientje Toe centraal en daar spelen ze bij tennisclub Langedijk handig op in. "Iedereen moet zich hier prettig voelen. Op de baan, maar ook  voor en na het spelen zelf. Daar is de inwendige mens belangrijk", zegt William Wouters. "Met onze enthousiaste kantineploeg zetten we dagelijks een smakelijke hap neer voor een kleine prijs. Daarnaast tovert het kantineteam altijd diverse gratis hapjes tevoorschijn. En wie een derde set moet spelen, wordt getrakteerd op een banaan of een chocoladereep voor wat nieuwe broodnodige energie."

Bij Ientje Toe kan indien gewenst ook overdag vanaf 13:00 uur al worden gespeeld. Mensen die mee willen doen en geen tennispartner hebben, kunnen zich toch gewoon aanmelden, dan zorgt tennisclub Langedijk voor een geschikte dubbelmaat. Inschrijven voor het Spaansen Bloemen Ientje Toe kan via de website toernooi.nl. De kosten zijn 10 euro per persoon.
Pin It
Bekeken: 2768x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/