Er komen extra afvalcontainers in de wijk Vroonermeer Noord. Direct na de zomervakantie start Stadswerk072 met de plaatsing. De bestaande ondergrondse containers zullen ook vaker worden geleegd. Dat staat in een brief die inwoners van de wijk hebben ontvangen van Stadswerk072.

Eind juni stelde de raadsfractie van BAS schriftelijke vragen aan het college over deze kwestie. Er was sprake van verloedering en vervuiling bij de bestaande. BAS wilde van het college weten of er meer vuilcontainers in Vroonermeer Noord konden komen. Fractievoorzitter Willem Peters reageert tegen Alkmaar Centraal enthousiast over de snelle acties die daarop volgen in de wijk Vroonermeer-Noord.

Projectleider Bert van Meegen begrijpt dat de politieke partij nu claimt dat de acties nu worden ondernomen naar aanleiding van de vragen van BAS en de publiciteit, maar volgens hem zat dit al langer in de pijplijn. "De verloederde en vervuilde situatie was ons al langer opgevallen. Ook kregen we rechtstreeks meldingen van inwoners uit de wijk. In het ontwerp van de wijk waren al meer ondergrondse containers ingetekend in de wijk, langs het fietspad bij het geluidsscherm van de Schagerweg. Daar zat wel een nadeel aan, namelijk dat onze voertuigen vanaf het fietspad de ondergrondse containers moesten ledigen. Ons is toen gevraagd een beter alternatief te vinden. We hebben daar lang naar gezocht, maar door ondergrondse kabels en leidingen en groenwensen is die er niet. Nu is besloten de ondergrondse containers toch te plaatsen op de plek die oorspronkelijk was bedacht, namelijk langs het fietspad."

Over de volle afvalcontainers en bijplaatsingen van afval naast de container meldt de projectleider Omgekeerd Inzamelen van Stadswerk072 dat soms de container echt vol zit, maar ook vaak dat de opening verstopt zit door te groot afval dat er niet in thuishoort. Stadswerk072 vraagt daarom in de brief medewerking van de inwoners om de afvalcontainers niet te gebruiken voor grofvuil en bouw- en sloopafval.
Pin It
Bekeken: 1531x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/