Het negatief zwemadvies voor de Plas van Luna dat vandaag tot verrassing van velen werd afgegeven blijkt bacteriegerelateerd. Wie water binnenkrijgt, heeft grote kans op maag- en darmklachten, zo laat de beheerder weten.

De grote concentratie bacterieën kan zijn veroorzaakt door een groep ganzen of eenden die in de plas heeft gezwommen. In dat geval bestaat de kans dat bij de volgende meting de concentratie bacterieën kleiner is, en er weer veilig kan worden gezwommen.

Het is niet voor het eerst dat de waterkwaliteit van de Waardse plas in het geding is. Na warme dagen wil de blauwalg nog wel eens opduiken, maar ook was na de aanleg lange tijd de zwemwaterkwaliteit niet in orde door bacteriën die door vogelpoep in het water kwamen. Het filtersysteem is naar aanleiding daarvan uitgebreid, zo meldt mediapartner NH Nieuws.
Pin It
Bekeken: 1947x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/