OPA is niet blij met het voorontwerp bestemmingsplan ‘MicroCity - The Future’ voor rond het NS-station Alkmaar Noord en stelt het college vragen. De partij is positief over herontwikkeling van het gebied maar, volgens raadslid Anjo van de Ven, geschrokken van het kolossale karakter en verbaasd dat de gemeenteraad en omwonenden niet meer betrokken zijn bij de ontwikkeling.

De eerste plannen zagen het licht in januari. Tijdens een informatieavond op 25 februari, waarvoor OPA volgens Van de Ven geen uitnodiging had gekregen, bleek dat er grote zorgen waren onder omwonenden. Ze hekelt vooral de "kolossale" omvang en dan met name de woontorens van 45, 33 en 25 meter hoog, terwijl het bestemmingsplan voor Oudorp een maximale bouwhoogte van 8 meter stelt.

"Voor zo’n bijzondere herontwikkeling had de raad in de ogen van OPA vooraf meegenomen moeten worden", meent Anjo van de Ven. "Nu worden wij, en zeker ook de omwonenden geconfronteerd met een plan dat niet deugt. Een aantal omwonenden heeft zich tot ons gewend met het verzoek hier wat aan te doen". Ook zijn de toekomstige 380 huishoudens volgens haar niet gediend bij het "opgehokt" worden.

Bewoners zijn niet alleen bezorgd over de omvang van het complex en parkeerproblemen, maar ook over schaduwwerking en windeffecten voor de buurt en molens. "Over dat laatste wordt in het plan helemaal niet gesproken". Verder is Van de Ven sceptisch over de misschien wel onveilige loopbruggen tussen de woontorens en over de stadstuin ertussen. "De zonovergoten plaatjes kunnen gerust met wat korrels zout worden genomen."

En dan is er nog dat het plan wel 30 procent sociale woningen, maar alleen koop, "waarvan bekend is dat die na enige jaren niet meer tot de sociale sector zullen behoren." (beeld: Vastesteen / VerhovenCS)
Pin It
Bekeken: 1831x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/