Ondanks dat de kaasmarkten definitief geen doorgang vinden, en dat via diverse kanalen ook gecommuniceerd is, loopt de Alkmaarse binnenstad op vrijdag redelijk vol met toeristen. Een deel van hen is dan vaak bij het Waagplein te vinden met een verbaasde blik op het gezicht. 'Wat doen al die tafeltjes en stoelen hier?' lijken ze dan te denken.

Om hen enigszins tegemoet te komen en een, zij het minimale, kaasbeleving te bieden zonder dat dit nog meer toeristen trekt voeren er vrijdag 'kaasboten' door de Alkmaarse grachten. Uiteraard waren het de Langedijker koolschuiten die normaliter deel uitmaken van het wekelijkse kaasspektakel. Op de schuiten: kaasvader Willem Borst, een aantal kaasdragers en natuurlijk kaasmeisjes.

Met een lange stok met daaraan een mandje werden stukjes kaas uitgedeeld en dat bleek een schot in de roos. Een paar keer reiken met de stok en de kaasjes waren verdwenen. Op de grootste schuit waren spandoeken aangebracht met daarop de boodschap 'Graag tot volgend jaar op de kaasmarkt'. Of dat ook daadwerkelijk zo gaat uitpakken is nog wel de vraag. (foto's: Evert Winkelman)
Pin It
Bekeken: 1423x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/