Acties van buschauffeurs die aandacht vroegen voor een gevaarlijke situatie onder het poortgebouw bij het NS-station van Alkmaar hebben snel succes. De gemeente onderneemt vrijdag actie.

Het poortgebouw moet gesloopt worden. Daardoor is de elektriciteit al afgesloten. Sindsdien is de doorgang in de nachtelijke uren aardedonker. Buschauffeurs en reizigers benaderden de media, waaronder Alkmaar Centraal. Ze wezen erop dat het donkere seizoen voor de deur staat en de sloop van het poortgebouw nog lang op zich laat wachten. Het dodelijke ongeluk van vorig jaar met een 82-jarige vrouw ligt nog vers in het geheugen. Toen was de verlichting ook niet goed geregeld. Ze kwam met haar man uit het duister van de onderdoorgang het om op het busplatform de bus te halen. Een buschauffeur zag haar te laat.

Raadslid Maya Bolte van Leefbaar Alkmaar wilde daarom donderdagavond weten of het college van B&W bereid was maatregelen te nemen. Uit het antwoord van wethouder Paul Verbruggen bleek dat het al in gang was gezet. Vrijdag komen er twee lampen te staan die van buitenaf de onderdoorgang verlichten. Er is ook een hek besteld dat moet voorkomen dat busreizigers meteen het busplatform oplopen. Dat wordt over drie weken afgeleverd.

Als de twee lampen niet voldoende zijn, komt er nog extra licht. Dat wordt met Connexxion bekeken. (foto: Marinus Rintel)
Pin It
Bekeken: 1503x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/