Zondag reden twee treinen door Noord-Holland die bij de treinliefhebbers de harten sneller doen kloppen. Het ging om twee klassieke treinen die in het verleden door de Nederlandse Spoorwegen veelvuldig zijn ingezet. De oudste, een 'Muizeneus'of MAT '46 uit 1952 en een  'Hondekop' ofMAT '54 uit 1962.

De treinen waren aan elkaar gekoppeld en onderweg naar hun eindbestemming: het Spoorwegmuseum in Utrecht. Daar stonden beiden treinen voorheen ook, maar voor een onderhoudsbeurt moesten ze naar Leidschendam.

Volgens het Spoorwegmuseum heeft de Muizeneus zijn naam te danken aan gele versieringen die vaak aanwezig waren op de neus en doen denken aan snorharen. Opvallend genoeg heeft dit exemplaar die kenmerken juist niet. De

voorkant van de andere trein, de Hondekop, lijkt op de kop van een hond'. De stompe 'extra neus' aan de voorkant zorgde ervoor dat de trein er echt anders uitzag dan voorgaande modellen. Deze nieuwe neus zou de machinist beter beschermen bij een aanrijding. (foto's: Marco Schilpp / erwin66101)
Pin It
Bekeken: 2349x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/