Zaterdag 26 september wordt de Nationale Burendag gevierd. Burendag is een jaarlijks ontmoetingsfeest tussen buren om buurten socialer, leuker en veiliger te maken. Het Oranjefonds organiseert het en wil stimuleren dat buren op deze dag iets goeds doen voor elkaar. Minstens één miljoen mensen in Nederland doen er jaarlijks aan mee. Dit jaar is dit feest anders dan anders. Vanwege corona heet het feest met voldoende afstand 'Burendag voor de deur'.

Meedoen gaat met tips en stappenplannen via de website burendag.nl. Daar zijn draaiboeken te vinden voor 'tuinieren & klussen voor de deur', 'spelletjesmiddag voor de deur' voor de kinderen en 'buurtbingo voor de deur'. Ook is het draaiboek voor 'buurtconcert voor de deur', voor de muzikale buurtbewoners te vinden. Verder 'vogelhuis schilderen' om de gevleugelde medebewoners te helpen en 'buurt schoonmaken' voor een goede opknapbeurt.

Op de website staan ook tips voor digitale buurtplatforms waar alle buren het hele jaar profijt van kunnen hebben. 'Burendag voor de deur' is bedacht als een feestelijke gelegenheid om nieuwe buren te ontmoeten of de bestaande contacten te versterken. Wie een bloem of een kaartje geeft, geeft aan dat hij het burencontact waardeert. Dit simpele gebaar kan voor de buren een fijne verrassing zijn.

Als buren minder goed met elkaar omgaan, dan kan Burendag als aanleiding worden benut om daar iets aan te veranderen. Wie daar in de gemeenten Bergen en Heerhugowaard hulp bij nodig heeft, kan contact opnemen met De Bemiddelingskamer die zich inzet om burenrelaties te helpen herstellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 2362x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/