Het aantal meldingen van vuurwerkoverlast neemt weer flink toe, laat Politie Alkmaar - Duinstreek weten. In ieder geval in Alkmaar weet de politie van een aantal voornamelijk jongeren die handelen in illegaal vuurwerk. Daarnaast wordt aangenomen  dat velen nog knalvuurwerk hebben liggen. De politie probeert de overlast samen met Handhaving te beperken en waarschuwt dat vanaf 1 december categorie F3 knalvuurwerk totaal verboden is.

Om de overlast en het aantal gewonden terug te dringen heeft de Rijksoverheid een vuurwerkbesluit genomen waarmee vanaf 1 december niet alleen categorie F4 vuurwerk, Romeinse kaarsen en babypijltjes verboden zijn, maar ook categorie F3 vuurwerk. Dat is zo'n beetje alles onder dat knalt, dus ook vuurpijlen en enkelschotsbuizen. Meer op rijksoverheid.nl. Wie dergelijk vuurwerk nog in huis heeft, zal dit moeten (laten) vernietigen. Hierover zal het Rijk nog informatie bieden.

Wie betrapt wordt op bezit van illegaal vuurwerk of illegale verkoop wordt hard gestraft. Zo staat er op handel van illegaal vuurwerk een maximale straf van zes jaar. Lees hierover meer op om.nl/onderwerpen/.

De politie vraagt mensen die illegale handelaars kennen om dit door te geven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Overlast kan ook online bij de gemeente gemeld worden via mijnalkmaar.nl. "Alleen zo krijgen wij de gevaarlijke situaties van de opslag van dit vuurwerk onder controle en kan er verder leed voor anderen bespaard worden." (foto: Facebook / Politie Alkmaar)
Pin It
Bekeken: 1315x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/