Provincie Noord-Holland heeft gemerkt dat er ondanks oproepen nog behoorlijk wat bootjes in de Hoornsevaart liggen aan de zijde Molenkade. Deze moeten uiterlijk zondag 1 november weg zijn. Maandag (er staat 1 november in de melding en op de borden) wordt gestart met werkzaamheden en de provincie zal boten die niet zijn verwijderd weg laten slepen. Aan de overkant van de Hoornsevaart, langs de Hoornseweg, heeft de provincie 28 aanmeerpalen geplaatst.

De provincie laat de verouderde houten beschoeiing vervangen van de oevers langs de Hoornsevaart en de Huigenvaart, onderdeel van de 'Vaarweg Alkmaar-Huigendijk-Ursem-Avenhorn'. Daarnaast komen er onder twee bruggen doorgangen voor dieren om langs het water naar de andere kant te lopen. Maar eerst wordt een proef gedaan langs de Hoornsevaart, tussen de Frieseweg en Herenweg. Er worden damwanden de grond in getrild en daarna weer verwijderd.

Het werk in Alkmaar duurt tot 19 maart, het totale project tot en met mei. (foto: Provincie)
Pin It
Bekeken: 1269x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/