Het Alkmaarse college van B&W heeft ingestemd met het voorontwerp bestemmingsplan 'Ringerskwartier'. Het plan beschrijft de herontwikkeling van de terreinen aan de voormalige Ringersfabriek en omvat 273 woonappartementen, commerciële ruimten en inpandige parkeervoorzieningen. Het document ligt vanaf 5 november ter inzage. Zienswijzen kunnen worden ingediend tot 2 december.

Wethouder Paul Verbruggen: “Het Alkmaars Kanaal komt volop in ontwikkeling. Met het voorontwerp bestemmingsplan Ringerskwartier en vervolgens het realiseren van de plannen zetten we weer een belangrijke stap in het bouwen van de noodzakelijke woningen en voegen we een stedelijk, modern en levendig stukje centrum aan Alkmaar toe.”

De nieuwbouw bestaat uit een los flatgebouw van maximaal 30 meter hoogte en een langgerekt gebouw van drie lagen met daar bovenop drie torens. De buitenste twee reiken tot hooguit 50 meter en de middelste tot 35 meter. Het pand heeft een groene uitstraling en is getrapt, zodat het geheel minder massaal is en past bij Ringersfabriek en de binnenstad. In de plint van drie lagen zitten commerciële ruimten, 224 parkeerplaatsen en direct onder de torens woningen. De architectuur van de twee gebouwen is "vriendelijk ogende en ingetogen", en de parkeervoorziening wordt omhuld met groen.

De beoogde 273 appartementen zijn 45 m² tot 175 m². Minimaal 30 procent is sociaal, 10 procent valt onder middeldure huur. Het plan kan echter worden opgerekt tot 285 woningen. De openbare tussenruimte wordt een groen "dwaalmilieu".  Het grootste gedeelte van het plangebied is autovrij en de openbare ruimte wordt ingericht voor voetgangers en fietsers.

Meer op alkmaar.nl/actueel/. Het voorontwerp bestemmingsplan is te vinden op ruimtelijkeplannen.nl.
Pin It
Bekeken: 1440x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/