Gemeente Langedijk blikt tevreden terug op de online informatiebijeenkomst over de verkeerssituatie in Sint Pancras, die op 22 oktober werd gehouden. Met ruim 65 deelnemers was er een goede opkomst. Wethouder Nils Langedijk: "Tijdens de bijeenkomst hebben we constructief met elkaar gesproken. Duizend-en-één ideeën zijn de tafel gepasseerd. Ik voelde een groot enthousiasme bij de deelnemers.”

“De verkeerssituatie in Sint Pancras is al 50 jaar een veelbesproken onderwerp", vervolgt Langedijk. "Dit is de volgende stap in het proces om samen met bewoners tot een plan te komen om de druk van de hoofdstructuur af te halen. Dit is niet eenvoudig, maar door met elkaar in gesprek te gaan en na te denken over de verschillende thema’s die zijn voortgekomen uit de vorige avond, willen we voor het eind van het jaar een richting kiezen om zo de verkeersstructuur in Sint Pancras te verbeteren."

Tijdens drie gespreksrondes werden zeven thema’s in groepjes besproken: inrichting wegen/ruimtegebruik, verkeersveiligheid/snelheid, positie fietser/voetganger, routes van/naar het dorp, parkeren op/langs de rijbaan, kwaliteit van de leefomgeving en de woningbouwopgave/inbreidingslocaties. Na afloop werden de uitkomsten met elkaar gedeeld.

Iedereen is het eens dat er te hard gereden wordt in Sint Pancras. De aanpak daarvan is vooral aan de Pancrassers zelf, moesten veel aanwezigen toegeven. Voor het langzame verkeer werden verbreding van de stoepen, eenrichtingsverkeer en fietsstraten geopperd.

Over ontsluitingswegen voor fietsers en auto’s liepen de meningen nogal uiteen. Enkele opties zijn het doortrekken van De Helling naar de Bovenweg, een nieuwe weg boven het dorp met aansluitingen, en verbinding van de Twuyverweg en/of de Magnoliaweg met bedrijventerrein Beverkoog.

Voor de resultaten van de webinar op 22 oktober is een uitwerksessie in de week vanaf 9 november. Wie graag mee wil helpen kan zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Tot in december wordt met de gekozen oplossingen een conceptplan opgesteld, dat in januari zal worden toegelicht.
Pin It
Bekeken: 1599x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/