De Europese School in Bergen lijkt sowieso niet te gaan verhuizen naar Castricum. De gemeenteraad gaf geen goedkeuring voor een 'bid', zei Forza-raadscommissielid Tino Klein tegen het NHD. Alkmaar Centraal heeft nog geen bevestiging kunnen krijgen. Klopt het, dan blijven alleen Alkmaar en Zaanstad over als opties voor de verhuizing over vier of vijf jaar.

In september liet Castricumse onderwijswethouder Ron de Haan weten de Europese School graag te huisvesten in een nieuw gebouw op het achterste veld van voetbalclub Vitesse '22. De Haan zou wachten met het maken van plannen tot het ministerie van OCW geïnteresseerde gemeenten hierom vroeg. Tot zijn verontwaardiging kwam Alkmaar in februari vroegtijdig met een 'bid', voor een gebouw voor 600 leerlingen aan de Hertog Aalbrechtweg, naast het Van der Meij College.

Gemeente Alkmaar ziet overigens alleen Zaanstad als serieuze concurrent. Van zo'n 90 leerlingen werken de ouders op het hoofdkantoor van het Europese Medische Agentschap (EMA) in Amsterdam. Maar er werken ook veel ouders in de regio van Alkmaar, met name het Joint Research Centre in Petten. Bovendien blijft de school in dezelfde, vertrouwde regio. Andere voordelen zijn de bereikbaarheid met de auto en het OV, en dat ouders en leerlingenvervoer tegen de verkeersdrukte in (blijft) gaan. Én de gemeente heeft een bouwteam met veel ervaring in het bouwen van scholen.

Waar de school gebouwd zal worden vertraagd en uitgesteld tot de eerste helft van 2021.
Pin It
Bekeken: 1658x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/