In Frankrijk werd maandag op scholen de vermoorde leraar Samuel Paty herdacht. Na een oproep van ministers Slob en Van Engelshoven toonden veel Nederlandse scholen hun solidariteit door een moment van stilte te houden en de vlag halfstok te hangen. Eén van die scholen was het Jan Arentsz in Alkmaar.

Samuel Paty werd op 16 oktober in Conflans-Sainte-Honorine onthoofd, vlakbij de school waar hij les gaf. De moord vond plaats tijdens het proces tegen de verdachten van de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo in 2015, waarbij twaalf doden vielen en vijf gewonden. Aanleiding was de publicatie van Deense spotprenten met de islamitische profeet Mohammed. Charlie Hebdo publiceerde de cartoons opnieuw op 1 september 2020. Op 25 september volgde een aanslag nabij het voormalige pand van de krant. De Franse president Emmanuel Macron gaf op 2 oktober een speech tegen het "separatisme" in hetzelfde departement als Conflans-Sainte-Honorine, waarin hij zei dat "de islam zich in een crisis bevindt".

De onthoofding  van Paty op 16 oktober is de tweede in Frankrijk sinds de aanslag op Charlie Hebdo in 2015 en de zesde islamitische aanslag dit jaar in Frankrijk.
Pin It
Bekeken: 2045x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/