Drugsproductie is een groeiend probleem. In 2019 zijn in Noord-Holland 325 hennepkwekerijen en vier drugslabs opgerold, en vijftien dumpingen ontdekt. Tot 7 juli kwamen daar dit jaar acht labs, acht opslagplaatsen en vier dumps bij. In Heiloo stond een drugslab, in gemeente Bergen waren drie dumpplekken en in Heerhugowaard stond een opslagplaats. Ook werden aan de Waardse gemeentegrens twee dumpsites ontdekt. Voor een betere bestrijding is een nieuw convenant opgesteld.

Sinds 1 november geldt het Drugsconvenant Noord-Holland, dat is opgesteld door de Provincie, de 34 gemeenten,  politie Noord-Holland, het Openbaar Ministerie Noord-Holland, woningcorporaties en woningbouwverenigingen, netwerkbeheerders, drinkwaterbedrijven, waterschappen, intergemeentelijke sociale diensten en omgevingsdiensten.

Het Drugsconvenant vervangt het oude hennep-convenant dat gezien de toename van andere drugsgerelateerde criminaliteit niet meer volstond. In het nieuwe convenant staan afspraken over het delen van relevante informatie om de opsporing te verbeteren.

Bij de opsporing spelen inwoners een cruciale rol. Wie vermoedt een drugslab of hennepkwekerij te hebben ontdekt, wordt verzocht de politie te bellen via 0900-8844. Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Meer op nhdrugsalert.nl.
Pin It
Bekeken: 2489x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/