Het gaat slecht met de inloophuizen voor mensen met kanker en hun naasten. Door het wegvallen van goede doelen-evenementen vanwege corona, komt er veel minder sponsorgeld binnen. KWF Kankerbestrijding is dan ook de inzamelactie 'Huis in Actie' gestart om inloophuizen zoals 't Praethuys in Alkmaar te redden.

't Praethuys is een van de dertien inloophuizen in de provincie die hard geraakt worden door de coronacrisis. "De Wandel4daagse Alkmaar waar wij het goede doel van zijn en de Samenloop voor Hoop die dit jaar in Bergen zou zijn. Ze gingen allemaal niet door", vertelt coördinator Tanja Schipper tegen mediapartner NH Nieuws.

De 69-jarige Alkmaarder Ton Burkels heeft prostaatkanker. Hij vond in 't Praethuys een fijne gesprekspartner in vrijwilliger René Landman. De 62-jarige René  is getroffen door dezelfde vorm van kanker, samen delen ze hun ervaringen. Vanwege corona zijn er op dit moment geen groepsgesprekken, maar een-op-een en telefonisch steunen de lotgenoten elkaar.

'Huis in Actie' loopt nu een kleine maand en er is inmiddels bijna 120.000 euro opgehaald. Dat bedrag is bij lange na niet genoeg om alle 75 inloophuizen in Nederland te ondersteunen. De actie loopt daarom door zo lang als nodig is.
Pin It
Bekeken: 1874x
https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://e-learninggender.kemenpppa.go.id/slot-gacor-online/ http://elibrary.pipmakassar.ac.id/demo-pg-soft/ http://admperpus.jogjakota.go.id/slot-demo/ https://inlis.pacitankab.go.id/slot-online-gacor/ http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/