Langedijk en Heerhugowaard zijn weer een stap verder in het proces van de gemeentefusie. Na het akkoord van de ministerraad en een verklaring van ‘geen opmerkingen’ van Raad van State, is de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken van de Tweede Kamer gestart met de voorbereiding van de parlementaire behandeling van de wetsvoorstellen voor vijf gemeentefusies, waaronder die voor Dijk en Waard.

Voorafgaand aan de parlementaire behandeling krijgen belangstellenden en betrokkenen de gelegenheid een schriftelijke reactie op het wetsvoorstel te geven. Dit kan tot 9 december. Naar verwachting behandelt de Tweede Kamer het wetsvoorstel nog voor de verkiezingen van maart 2021. De nieuwe gemeente Dijk en Waard kan dan volgens planning op 1 januari 2022 een feit zijn.

Meer over de nieuwe fase in het fusieproces voor Dijk en Waard, en onder andere ook de fusie van Beemster en Purmerend, is te vinden op tweedekamer.nl/nieuws/.
Pin It
Bekeken: 1689x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/