Sinds maandag vinden twee weken lang verhoren plaats in de Tweede Kamer over de langslepende 'toeslagenaffaire'. Honderden gezinnen werden de afgelopen zes jaar slachtoffer van de ontspoorde fraudejacht van de Belastingdienst. Onterecht werden duizenden overmakingen zonder pardon stopgezet en terug geclaimd. Dat kon tienduizenden euro's aan schuld opleveren. Volgens staatssecretaris Alexandra van Huffelen zijn ook 23 gezinnen in Alkmaar de dupe. Ze vroeg de gemeente om hen te steunen. Maar stuurde geen namen of adressen mee.

De gedupeerden zelf zijn zoveel mogelijk per brief benaderd, maar vanwege de privacywet weet gemeente Alkmaar niet wie het zijn. Wethouder Paul Verbruggen is daar behoorlijk verbaasd over. Hij de 23 gezinnen graag helpen, dus probeert hij ze maar te vinden middels oproepen in (sociale) media. "Misschien kennen we ze al en hebben we ze al lang in de schuldhulp”, zegt Verbruggen tegen het NHD, "maar dat mogen we dan weer niet registreren."

Verbruggen noemt meerdere vormen van hulp die de gemeente kan bieden, zoals schuldhulpverlening, psychische hulp en buddy-projecten. Bij eventuele kosten die gemeente niet kan vergoeden kan, kunnen gedupeerden aankloppen bij het ministerie ,dat daar apart een bedrag voor heeft vrijgemaakt.

In april 2013 werd bekend dat een groep Bulgaren grootschalig fraudeerde met toeslagen en uitkeringen. De Belastingdienst besloot streng te gaan controleren. Veel te streng soms, waardoor ook mensen die een onschuldige fout hadden gemaakt bij de aanvraag afgestoten werden zonder waarschuwing of kans om hun gegevens te corrigeren. Er zou ook onrechtmatig gehandeld zijn

De gedupeerde gezinnen kunnen hun contactgegevens doorgeven aan Halte Werk via 14072 en haltewerk.nl.
Pin It
Bekeken: 1468x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/