De Partij voor de Dieren - Alkmaar ziet de koppeling van het meest zuidelijke deel van de Boekelermeer met de rest van het bedrijventerrein als betaalbaar en natuurvriendelijk alternatief voor de geplande oostelijke afslag van de A9 bij Heiloo. Maar gemeente Heiloo blokkeert de ontsluiting van De Middenweg, aldus fractievoorzitter Janine Visser, om gemeente Alkmaar zo ver te krijgen dat het (extra) meebetaalt aan de A9 Afslag.

"De A9 Afslag, ook wel de Heilloze Weg genoemd, houdt de gemoederen al jaren bezig. Vertraging stapelt zich op vertraging, de kostenoverschrijding is al 65 procent en het einde van deze lijdensweg is nog niet in zicht", stelt Visser. "Dit maakt de optie om de Middenweg te ontsluiten weer uiterst relevant wordt voor Alkmaar."

"Voor de A9 Afslag zou circa 16 hectare (weidevogel-) natuur opgeofferd worden. Bovendien raakt de A9 Natuur Netwerk Nederland-gebied. Het argument van gemeente Heiloo dat het doortrekken van de weg niet mogelijk is omdat er een groenbestemming op dit gebied zit, klopt niet", stelt Visser. “In alle plannen die er tot nu toe zijn ontwikkeld, heeft daar altijd een weg gestaan.

"Daarnaast weten we inmiddels dat Heiloo de ontsluiting van de Middenweg dwarsboomt om druk uit te kunnen oefenen op de gemeente Alkmaar", vervolgt de PvdD-fractievoorzitter "Heiloo wil dat Alkmaar meebetaalt aan de A9 Afslag. We zijn in het bezit van een email van een Heiloose wethouder waarin dit zwart-op-wit gesteld wordt. Daarnaast zouden er side-letters bestaan waarin staat dat de gemeente Heiloo schadevergoeding moet betalen aan bepaalde ondernemers als de afslag niet door gaat."

De fractie stelde kritische schriftelijke vragen aan het college van Alkmaar over al dan niet gemaakte afspraken en de bereidheid van de eigen gemeente voor het zo snel mogelijk doortrekken van De Middenweg.
Pin It
Bekeken: 2017x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/