De Alkmaarse Daltonschool Liereland heeft zich ingezet tegen eenzaamheid door mee te doen aan de kerstkaartenactie van Humanitas. Leerlingen van de groepen 6 tot en met 8 kregen een digitale les van Humanitas over het thema eenzaamheid en gingen daarna aan de slag om mooie kaarten te maken voor mensen die daar blij mee gemaakt kunnen worden.

Onderzoek wijst uit dan een miljoen Nederlanders zich sterk eenzaam voelt. Er wordt al snel gedacht aan alleenstaande ouderen, maar eenzaamheid loert in alle lagen van de bevolking, bijvoorbeeld ook onder jongeren. Zeker in deze coronatijd, met al zijn sociale beperkingen is eenzaamheid een probleem.

"De kinderen waren onder de indruk van de presentatie over eenzaamheid", zegt schooldirectrice Margriet Hoekstra. "Hierdoor ontstonden er mooie gesprekken. Ken je iemand die eenzaam is? Hoe zou je iemand die eenzaam is kunnen helpen? Het hele thema past goed bij de gesprekken die wij voeren in het kader van de Vreedzame School."

De drie klassen verdeeld gemixt en in drie lokalen aan het werk gezet met verschillende soorten papier, scharen, stickers, stiften en lijm. "Zo werkten de kinderen van verschillende leeftijden samen", legt Hoekstra uit. "Ze hebben prachtige kaarten gemaakt en vonden het fijn dat ze dit voor eenzame mensen konden doen."

Humanitas haalde de zelfgemaakte kaarten vrijdagmiddag op. Een aantal daarvan is te zien op een toegezonden foto.
Pin It
Bekeken: 1494x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/