Wellicht ten overvloede zet gemeente Alkmaar op een rijtje wat tijdens de jaarwisseling wel mag, en vooral wat niet mag. Zo geldt er net als in het hele land een algeheel verbod op het verkopen, vervoeren en afsteken van vuurwerk, behalve voor zogenoemd fopvuurwerk en schertsvuurwerk, Voor vreugdevuren wordt dit jaar geen vergunning verleend.

Het zwaarste vuurwerk in categorie F4 was sowieso verboden, maar sinds 1 december is daar F3-vuurwerk bijgekomen. Dat is in wezen al het knalvuurwerk, inclusief vuurpijlen. Specifiek voor deze jaarwisseling geldt tevens een verbod op F2-vuurwerk. Dit om de zorg, politie en hulpdiensten tijdens de jaarwisseling te ontlasten. Ook is er een verbod op vreugdevuren, omdat die vele omstanders kunnen aantrekken. Wie wordt betrapt door de politie, moet zijn of haar vuurwerk inleveren en krijgt een "fikse" boete.

Alleen F1-vuurwerk zoals trektouwtjes, knalerwten en sterretjes, mag zoals gedurende het hele jaar worden afgestoken door iedereen vanaf 12 jaar oud. Carbidschieten is alleen toegestaan daar waar dit traditie is en mits de gemeente vergunning heeft verleend.

"Wat zeker niet verboden is, is binnen de maatregelen van de overheid toch een gezellig oud & nieuw vieren", laat de gemeente verder weten. "In uw eigen huishouden, in kleine kring. De gemeente Alkmaar wenst u een gelukkig en vooral gezond 2021 toe. Denk om elkaar, blijf gezond!"
Pin It
Bekeken: 1458x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/