Ad-interim burgemeester Emile Roemer wenst alle inwoners van gemeente Alkmaar een goed en gezond 2021 toe. In de brief, die te lezen is op alkmaar.nl, blikt hij terug op het jaar, dat "de geschiedenisboeken in zal gaan als het jaar van de wereldwijde coronapandemie". Roemer ziet het nieuwe jaar met hoop en een positieve blik tegemoet.

"De pandemie is nog zeker niet voorbij, maar nog lang zal over 2020 gesproken worden dat het een raar, verdrietig, beangstigend, dramatisch of lockdown jaar is geweest", schrijft Roemer. "Nu is het 2021. We zijn het jaar begonnen met als thema ‘vaccinatiejaar’. Ik hoop op een positief jaar, waarin we met het vaccin het coronavirus echt terug kunnen dringen en weer terugkeren naar een normalere wereld."

"Ik weet niet hoe u erover denkt, maar ik heb wel weer eens zin om een biertje te drinken in het café, uit eten te gaan, met familie en vrienden bij elkaar te komen of op welke manier dan ook mensen te ontmoeten. Ik zou zo graag u als Alkmaarders ontmoeten. Sinds mijn aantreden heb ik u in klein gezelschap, op een computerscherm of toevallig op straat mogen ontmoeten. Dat heb ik allemaal erg prettig gevonden, maar hopelijk kan het in de loop van het jaar makkelijker en persoonlijker."

"Ik ben ervan overtuigd dat heel veel mensen hier weer zin in hebben. In ieder geval de collega’s in het college", vervolgt Roemer. "Wij staan als koeien na een lange winter op stal te trappelen om de wei in te gaan. We willen achter onze beeldschermen vandaan en met u in gesprek over Alkmaar en onze toekomst. We willen de buurten en kernen in, uw mening face-to-face horen, met u meedenken en vooral samen aan een nog beter Alkmaar werken. Zodra het kan komen we de wei weer in!"

"Ik zie het ook voor mij dat de horeca, theaters en bioscopen weer open gaan, we weer gewoon gaan winkelen, evenementen weer georganiseerd kunnen worden en we in het voetbalstation (sic., red.) juichen voor onze favoriete club. Ik ben zeer hoopvol dat we dat dit jaar allemaal weer stapje voor stapje kunnen doen. Ik hoop het niet alleen voor ons als gebruikers van deze voorzieningen, maar zeer zeker ook voor de ondernemers en werknemers in deze sectoren. Zij hebben het nog steeds heel erg zwaar. Ze snakken naar werk, perspectief en activiteit."

"Ik zie open scholen voor mij, met vrolijke onderwijzers en kinderen die gewoon in een klas aan het leren zijn en in de pauzes onbezorgd spelen op het plein. Ik zie sportclubs die weer bruisen van activiteit. Mensen die in allerlei verbanden bij elkaar komen voor hobby’s of gezamenlijke interesses. Ik zie werknemers die uit hun thuiswerkplek komen en elkaar weer kunnen ontmoeten in kantoren of andere werkruimtes. Ik zie het sociale leven terugkeren in 2021. Ik zie het allemaal voor mij, wens het en weet dat het kan."

"Ik wens iedereen in de zorg ook weer een ‘normale’ werkdruk toe. Met groot respect zie ik hoe hard er in de zorg wordt gewerkt en hoe hoog de druk in bijvoorbeeld de ziekenhuizen momenteel is. Ik zie dat de zorgmedewerkers op hun tandvlees lopen, maar doorgaan. Het is een hele goede zaak dat deze geweldige mensen met voorrang gevaccineerd worden. Wij moeten heel erg zuinig op ze zijn en hen beschermen."

"U merkt het: ik ben echt optimistisch. Het coronavaccin gaat ons dit jaar helpen terug te keren naar een normaler jaar en daar moeten we ook zelf een steentje aan bijdragen. We moeten nog even vol houden, maar er is perspectief."

Waarnemend burgemeester Roemer sluit af met iedereen een gezond 2021 toe te wensen.
Pin It
Bekeken: 1459x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/