Gemeente Alkmaar samen met marktpartijen aan de Alkmaarse Woonnorm, met daarin thema's als sociale woningbouw, bouwen voor doorstroming en duurzaam en natuur-inclusief bouwen. Belangrijke thema's met het oog op de woningnood en de grootse bouwplannen. Maar al snel gooide corona roet in het eten, gesprekken werden opgeschort. Binnenkort worden ze hervat.

Maar er is wel degelijk progressie geboekt. Inzichten, referentieprojecten en alternatieve uitwerkingen zijn verzameld en verwerkt. De woonnorm moet duidelijk maken aan welke voorwaarden ontwikkelaars dienen te voldoen, en hoe de gemeente zal sturen en faciliteren. Uitgangspunt is dat er een passende ambitie wordt geformuleerd die haalbaar en betaalbaar is.

"Op basis hiervan is het college voornemens de woonnorm zo aan te passen dat niet hard normeren, maar het uitdagen van de markt op basis van ambities wordt ingezet om kwaliteit te borgen en innovatie te stimuleren. In januari vinden hierover gesprekken plaats met diverse marktpartijen, waarbij kennis en ideeën worden uitgewisseld", is te lezen in een raadsmemo.

Op 10 februari is er een informatiebijeenkomst, eventueel online, voor raadsleden over de vorderingen en vooruitzichten.
Pin It
Bekeken: 1433x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/