In navolging van de regionale visie 'Samen zorgen voor veiligheid' zijn gemeenten en hulporganisaties in Noord-Holland Noord op zoek naar ervaringsdeskundigen van huiselijk geweld, in het bijzonder op het vlak van kinder- en ouderenmishandeling. Niet alleen worden slachtoffers gezocht, ook (voormalige) daders die nu juist bij willen dragen aan een veiligere samenleving.

Signalering van huiselijk geweld en kindermishandeling blijft voor veel professionals moeilijk, net als het doorbreken van de geweldscyclus. De regionale visie heeft onder andere als doel om de hulpverlening beter te laten aansluiten op de beleving van mensen in een huiselijke sfeer met geweld. Hoe beter dan met ervaringsdeskundigen.

"Als voormalig slachtoffer van kindermishandeling en seksueel geweld zet ik mijn ervaring dagelijks in voor het verbeteren van de hulp", vertelt Kim van Laar. "We geven gastlessen en voorlichting aan allemaal verschillende professionals van leraren tot politie. Het is prachtig om te zien dat we tijdens deze voorlichting een gezicht geven aan de problemen en echt verbetering kunnen aanbrengen."

René Haring is dader geweest en bracht de moed op om juist positief bij te dragen. "Ik help tegenwoordig mee om bij huiselijk geweld situaties de cirkel van geweld te doorbreken. Ook geef ik voorlichting en workshops aan professionals en organisaties omdat de plegeraanpak anders moet. Mijn kennis, ervaringen en opleiding dragen tegenwoordig bij aan nieuwe inzichten bij beleidsmakers en een andere plegeraanpak. Alleen gezamenlijk kunnen we huiselijk geweld stoppen."

Binnen het project wordt samengewerkt met organisaties als Agressie en daarna?, Team Kim en Blijf Groep. De vacature staat open tot 18 januari. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie op huiselijkgeweld.nl/actueel/.
Pin It
Bekeken: 2075x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/