Het Alkmaarse college heeft groen licht gegeven voor verhuizing van Stadswerk072 naar het terrein van de HVC op de Boekelermeer, om ruimte te maken voor woningbouw aan het Noordhollandsch Kanaal.  “Deze locatie biedt grote kansen voor woningbouw. Dit gebied moet zich ontwikkelen tot een ‘stoere havenstad’ aan het kanaal, waarin plaats is voor woningen, bedrijven en voorzieningen. Tegelijkertijd versterken wij de afvalinzameling in de gemeente Alkmaar.”

De komende jaren wil Alkmaar 12.500 woningen realiseren in de Kanaalzone, waarvan 2.300 in Overdie en 950 in Oudorp. Bovendien heeft Stadswerk072 al enige tijd te weinig ruimte voor alle werkzaamheden en opslag. De verplaatsing van Stadswerk en de herontwikkeling van het perceel zijn dan ook logische stappen volgens het college, en het past binnen de door de gemeenteraad vastgestelde ontwikkelbeelden voor de twee wijken.

De HVC is nationaal een grote speler op het gebied van afvalinzameling en verwerking en werkt aan innovatie en schaalvergroting. Daarom worden de inzameling van afval en het afvalbrengstation van Stadswerk072 ontvlochten en ondergebracht bij de HVC. Dit biedt voordelen onder andere wat betreft capaciteit en bereikbaarheid en staat geheel in lijn met de gemeentevisie uit 2013, om uitvoerende werkzaamheden zoveel als mogelijk losgekoppeld van de gemeente zelf te positioneren.

De andere onderdelen van Stadswerk072, waaronder het Beheer Openbare Ruimte, verhuizen ook naar het terrein van HVC maar blijven zelfstandig.

Het collegevoorstel voor de verhuizing en herontwikkeling wordt gepresenteerd aan de gemeenteraad, zodat deze zich hierover kan buigen.
Pin It
Bekeken: 1883x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/