Camping Alkmaar deed in september een aanvraag bij de gemeente om het kampeerterrein om te mogen bouwen tot een parkje met 56 duurzame chalets. Het college ging niet akkoord, maar wilde wel in overleg over alternatieven. Eigenaar Simon Teeling kwam met nieuwe plannen, maar dinsdag ving hij opnieuw bot.

Teeling ziet de ombouw van het kampeerveld naar een chaletpark als enige optie voor een goede kwaliteitsimpuls. Er is een verschuiving van kamperen met de tent of caravan naar de verblijfshuur, en dan graag liever een huisje dan een caravan. Voor wie wel kampeert wil de eigenaar de oude camperplaats herinrichten. Het nieuwe plan zag een verbetering van het chaletpark, maar het college liet zich leiden door de Regionale Adviescommissie Detailhandel, en die was nog niet tevreden over het plan.

De RAC meent dat er in de regio al genoeg chalets zijn, terwijl er juist relatief weinig opties zijn voor verblijf in stenen huisjes of 'glamping'. Verder zet de commissie zijn vraagtekens bij het idee om de chalets te verkopen en dan 20 procent huurprovisie aan de eigenaren te betalen.  Bovendien zouden er aardig wat camperplekken verdwijnen, terwijl de behoefte daaraan juist stijgt. Tot slot is er volgens de RAC winst te boeken met onder andere de marketing.

Deze zomer komt er een regionale taskforce verblijfsrecreatie. Teeling is door het college uitgenodigd om met deze groep tot een passend ontwerp te komen.
Pin It
Bekeken: 1677x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/