De outdoor- en kampeerbranche spint garen bij de corona-pandemie. Omdat de mogelijkheden voor vliegvakanties  flink zijn afgenomen,  merkte de sector vorig jaar al dat de belangstelling voor kamperen, campers, caravans en vouwwagens enorm is gegroeid.

Dat werd meteen duidelijk op de eerste dag dat de winkels weer open mochten na de laatste lockdown.  Alleen op afspraak dan, en bij de grootste outdoorwinkel van de regio, Pauw Recreatie in Heerhugowaard, is dat voor iedereen wel een beetje wennen. "Het heeft ook zo zijn voordelen. Je krijgt volop aandacht", merkt een van de eerste klanten van de dag op. Maar een andere klant vindt het juist vervelend: "Het schept toch een soort verplichting. Andere klanten moeten op je wachten . Maar we vinden het heel fijn dat het wel weer kan.

Door de lockdown kende 2021 een slechte start voor de kampeerbranche, maar de verwachting is dat dit snel wordt ingelopen. 2020 was al een topjaar voor de caravan- en camperverkoop ondanks of misschien zelfs dankzij de corona.

De verkoop van nieuwe caravans en campers groeide fors ten opzichte van 2019. Volgens de gegevens van de branchevereniging Kampeer & Caravan Industrie groeit ook de verkoop van tenten, vouwwagens en kampeeraccessoires. Er werden in 2020 zelfs twee keer zoveel daktenten verkocht als in 2019. En ook in dat jaar werden al alle records gebroken.
Pin It
Bekeken: 2655x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/