De Alkmaarse politie heeft donderdagochtend twee keer dezelfde boete uitgedeeld voor het rijden met een graafmachine die niet goed vast stond. Zeker met het onstuimige weer is dit gevaarlijk. De gevolgen zijn niet te overzien als de machine van de aanhangwagen kukelt met andere weggebruikers in de buurt. "Derhalve is het boetebedrag ook fors:  400 euro", aldus agent Emiel Nota op Instagram.

Nota zag een bestuurder over de Kwakelkade rijden met een graafmachine die los op de aanhanger stond. Niet veel later zag hij er langs het kanaal een aanhanger met een graafmachine, waar alleen een net overheen was gespannen. "Ook een netje is niet voldoende om een graafmachine vast te zetten op een aanhanger. Bestuurder gaat het nu met spanbanden doen", aldus Nota. "Ook weer proces-verbaal."

Nog een boete werd de tweede bestuurder in ieder geval voorlopig bespaard. De machine bleek volgens RDW-gegevens niet verzekerd. De man krijgt 28 dagen om aan te tonen dat er wel verzekering voor is. "Qua combinatie niet verzekerd en niet gezekerde lading mogen we blij zijn dat er echt niets is gebeurd."

Weginspecteurs in de regio doen via sociale media melding van aanhangers en trailers die door de wind op de kant of van de weg zijn geblazen. Voor zover bekend is dit in regio Alkmaar nog niet gebeurd. (foto's: Instagram milieuagent_alkmaar)
Pin It
Bekeken: 1906x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/