Er komt weer water uit het watertappunt op de Bokkenweide in de Schoorlse Duinen. Dat is te danken aan leden van de mountainbikevereniging MTB-Noordwest. Afgelopen winter sneuvelde het waterpunt. De houten basis bleek na 30 jaar verrot.

Er werd een geschikte boomstam gevonden van een boom die tijdens een storm was gesneuveld. Die kon de verrotte houten basis vervangen. De boomstam is nu geplaatst door leden van MTB Noordwest en met medewerking van Staatsbosbeheer, Bouwbedrijf Masteling en Loodgieter Cees.

Het water is gratis voor wandelaar, fietser, hardloper, vogelaar, mountainbiker, hond, kogelstoter, voor iedereen!", meldt voorzitter Erik Boschman enthousiast. Er staan meer watertappunten in de Schoorlse Duinen. Onder meer bij het buitencentrum van de Schoorlse Duinen, dat daar is neergezet door PWN.

MTB Noordwest is een vereniging die het mountainbiken in Noordwest Nederland voor iedereen mogelijk wil maken en houden. De vrijwilligers doen veel onderhoud aan het mountainbikparcours in de Schoorlse Duinen. Meer informatie is te vinden op www.mtb-noordwest.nl of op de facebook- en instagram pagina van de club.
Pin It