Superstar Theaterproducties moest de voorstelling 'FRITZ 75 jaar vrijheid' vorig jaar uitstellen, en zal ook dit jaar niet op 4 en 5 mei voor publiek optreden. Maar, vindt producent Oscar Koch: “Het stuk verdient een publiek". En dus zal de productie over Fritz Conijn op 4 en 5 mei te beleven zijn via live stream vanuit de Kleine Zaal van het Alkmaarse theater De Vest.

Superstar maakte met co-producent De Vest een voorstelling en een tentoonstelling over verzetsman Fritz Conijn. Ook werden over deze 'jongste knokploegleider van Nederland' een fotowedstrijd opgezet, een speciale stadswandeling en een lespakket voor middelbare scholen. Maar corona gooide op het laatste moment roet in het eten.

De huidige maatregelen zijn ook nog te belemmerend voor het regionale ensemble bestaande uit professionals en semi-profs, aangevuld met een aantal amateurs. “Ja, het is een enorme teleurstelling voor alle betrokkenen dat we dit relevante stuk theater weer niet kunnen delen op de manier waarop het bedoeld is”, vertelt producent Oscar Koch. “Het stuk verdient een publiek.”

“Het zal voor iedereen wennen zijn om voor een lege zaal te spelen.”, voegt regisseur en tekstschrijver Maarten Elout toe. “Tegelijkertijd is het ook weer een prachtige kans om met het stuk voorbij de grenzen van de regio te reiken.”

De voorstelling met de leus ‘herdenken doe je met FRITZ’ is op 4 en 5 mei online te zien. Tickets zijn te bestellen via superstar.theater. (foto: Marieke Verbeek)
Pin It