Een Alkmaarder heeft zijn rechtszaak tegen incassobureau e-Legal gewonnen. Hij had een factuur van 2.500 euro gekregen en vond dat daar bijna niets voor was gedaan. Ook vond hij dat er voor- en achteraf niet duidelijk over de kosten gecommuniceerd. Bij de factuur zat een uitleg van maar liefst zes pagina's. E-Legal handelde volgens de kantonrechter in strijd met de eigen algemene voorwaarden en ook de wet.

De Alkmaarder had e-Legal vorig jaar april ingeschakeld om een vordering te innen op een zakenpartner. Het incassobureau had de zakenpartner aangeschreven, maar die was het oneens met de vordering. Daarop liet e-Legal weten niet verder te kunnen binnen gesloten overeenkomst. Dat zou alleen kunnen op basis van een uurtarief. De Alkmaarder ging akkoord. Het incassobureau gaf daarop een schriftelijk juridisch advies.

In juni verzond e-Legal een eindfactuur voor bijna 2.500 euro. De Alkmaarder weigerde te betalen. Hij voelde zich bedrogen en vindt dat er bijna niks was gedaan. Was hij van tevoren beter geïnformeerd over de kosten, had hij het incassobureau nooit ingeschakeld.

De kantonrechter vond het opvallend dat e-Legal in de dagvaarding zes pagina's nodig uitleg nodig had. In de verantwoording stonden nog eens verwijzingen naar de opdrachtbevestiging van twee pagina's, die weer verwijzen naar negen pagina's incassovoorwaarden en twee pagina's algemene voorwaarden. In de opdrachtbevestiging staat dat de prijs te vinden moet zijn in die incassovoorwaarden, maar de prijs staat daar niet.

De Alkmaarder hoefde voor het eerste traject niets te betalen vanwege gebrek aan resultaat, maar de kantonrechter vindt het maar raar dat e-Legal niet duidelijk kon aangeven welk tarief er voor deze werkzaamheden gold.  E-Legal paste volgens de rechter de eigen voorwaarden onjuist toe, toen zij de factuur opstelde en verrichtte bovendien niet alle beloofde werkzaamheden.

Toen er maatwerk moest worden geleverd, noemde e-Legal wel een uurtarief, maar gaf geen vaste prijs op. Die onduidelijkheid is zowel in strijd met de eigen voorwaarden als de wet. Zeker omdat het incassobureau verwachtingen heeft gewekt doordat het adverteerde met de slogan 'no cure no pay'.

De Alkmaarder was voor de rechtszaak akkoord gegaan met een voorschot van rond 1.000 euro. Die moet e-Legal terugbetalen.
Pin It
Bekeken: 1132x
https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://e-learninggender.kemenpppa.go.id/slot-gacor-online/ http://elibrary.pipmakassar.ac.id/demo-pg-soft/ http://admperpus.jogjakota.go.id/slot-demo/ https://inlis.pacitankab.go.id/slot-online-gacor/ http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/