Cees Pronk heeft het ere-insigne in goud van de stad Alkmaar ontvangen van sportwethouder Pieter Dijkman. Zowel vanuit zijn werk als op vrijwillige basis was Pronk actief bij een groot aantal sport- en wandelevenementen, van lokaal tot internationaal.

“Meer dan 15 jaar lang een vaste waarde bij sportevenementen", licht wethouder Dijkman toe. "Met zijn tomeloze enthousiasme en Noord-Hollandse nuchterheid heeft Cees Pronk zowel Le Champion als Alkmaar op de kaart gezet. Mede door zijn inzet is Alkmaar Sportstad een begrip en het EK Wielrennen succesvol verlopen. Daarom reik ik graag het ere-insigne in goud van de stad Alkmaar uit aan iemand die hem in de ogen van het Alkmaarse college dik heeft verdiend."

Pronk was vanaf 1990 actief als vrijwilliger bij de Groet uit Schoorl Run. In 2000 pakte hij ook de Halve Marathon van Egmond op en later nog de Fjoertoer van Egmond. In 2000 trad Pronk in dienst bij Le Champion en was hij betrokken bij het organiseren van de Wielerronde van Noord-Holland en de Ronde van de Westfriese Omringdijk, de Wandel-4-daagse Alkmaar en de Alkmaar City Run by Night. Naast deze activiteiten was Pronk ook de man achter grote (inter-)nationale evenementen als de marathon van Amsterdam en de Dam tot Damloop. De laatste jaren was hij directeur Evenementen en Sponsoring bij Le Champion.

Op 1 mei 2020 legde Pronk zijn taken neer en droeg deze over aan een ander. De geplande afscheidsreceptie was vanwege corona erg beperkt. Nu – een jaar later – wilde de sportwethouder hem op passende wijze de erkenning geven die hij door de talloze activiteiten voor Alkmaar en de sport verdient. (foto: JJ Foto)
Pin It