Vrijdagochtend heeft Stadswerk072 de teruggeplaatste bloembakken op de Bierkade en Limmerhoek weer gevuld met bloeiende planten. Daar stonden deze bloembakken al jaren, totdat ze vorige maand plotseling werden weggehaald. Dat leverde een storm van protest op op social media en bij raadsleden. 'Ik stel vast dat de uitvoering niet helemaal goed is verlopen', schreef wethouder Robert Te Beest daarna in een memo aan de gemeenteraad. Dat alles dan helemaal zou verdwijnen, had het college zo niet begrepen toen ze tot de bezuiniging besloot.

Het straatmeubilair werd weggehaald, omdat Stadswerk in 2021 bijna 288.000 euro moet besparen. Het college ging in december akkoord met een bezuiniging van 34.000 euro op bloembakken en bankjes in Alkmaar. In april werd het straatmeubilair weggehaald. Dat leidde tot de protesten.

Niemand begreep hoe het weghalen van een paar bankjes en bloembakken tot een bezuiniging van 34.000 euro kon leiden. Een woordvoerder van Stadswerk072 legde vorige maand echter aan Alkmaar Centraal uit dat het in totaal om 64 bankjes en bloembakken gaat, die er voor het overgrote deel het hele jaar staan. De bloembakken zijn grotendeels niet aangeschaft, maar worden geleast. "De kosten per bak bestaan uit "leasekosten bloembak, gereedmaken voor beplanting, aanschaf planten, aanplant en jaarrond onderhoud van beplanting."

De zeven setjes van bankjes en bloembakken die onder meer op de Limmerhoek en Bierkade stonden, zijn in ieder geval weer teruggeplaatst, en er zit sinds vrijdag weer nieuwe beplanting in. De gemeente wil bekijken of zoveel mogelijk bankjes en plantenbakken kunnen blijven staan door ze te laten adopteren door ondernemers of buurtbewoners. Stadswerk072 heeft nu de opdracht om te bezuinigen door ’slimmer te vergroenen’ in de stad. Het motto is daarbij: ’Tegels eruit, groen erin.’

Pin It
Bekeken: 1053x
https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-gacor-online/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://jdih.tarakankota.go.id/slot-online-gacor/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://pustaka.pekanbaru.go.id/slot-gacor/ https://library.poltekpel-sby.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.bengkaliskab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/