De jaarlijkse gondelvaart in Koedijk gaat ook dit jaar niet door vanwege de coronamaatregelen. Het evenement zou dit jaar op 21 augustus plaatsvinden. "We kunnen de veiligheid niet garanderen en die verantwoordelijkheid niet dragen", zo laat Anja Bijpost mediapartner NH Nieuws weten. "De coronaregels zijn voor ons niet uitvoerbaar". Ze vertelt bijvoorbeeld geen grote ingang te kunnen maken om met testbewijzen te gaan werken. "Veel bezoekers zijn al in Koedijk of ontvangen mensen thuis."

Daarnaast is de anderhalve meterregel op zo'n evenement volgens haar niet haalbaar. "Dan moeten we kruizen gaan plakken op de dijk en looproutes maken in het dorp en overal vrijwilligers neerzetten die mensen daarop wijzen, dat is niet uitvoerbaar. In een pandemie kunnen wij niet op een veilig manier zo'n evenement organiseren. Daarnaast zouden de bouwgroepen ook al snel aan de slag moeten en dat kan ook niet goed op anderhalve meter afstand."

De vergunning voor het evenement zou begin juni aangevraagd moeten worden, maar dat gaat de organisatie niet doen. "Het kost veel geld om alles te regelen en we weten niet of het door kan gaan tegen die tijd. En als het niet door gaat, zal alles toch betaald moeten worden", vertelt Bijpost. Het was geen makkelijke beslissing. "We hebben het echt besloten met pijn in ons hart."

In plaats van het grote evenement, heeft de vereniging ideeën om het kleiner aan te pakken. "We willen bijvoorbeeld weer iedereen vragen de tuin te verlichten, denken aan activiteiten voor kinderen en misschien kunnen we een fietstocht organiseren voor gezinnen", vertelt Bijpost. "Dan blijf je in je eigen bubbel."
Pin It
Bekeken: 1660x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/