Met man en macht is gewerkt om de brand- en rookschade in de Alkmaarse bso De Vlindertuin zo snel mogelijk te herstellen. Maandag was het handvaardigheidslokaal waar de brand ontstond nog afgezet, maar met gebruik van de aula konden alle leerlingen weer les krijgen.

Vorige week dinsdag ontstond om nog onbekende reden brand in het handvaardigheidslokaal. Op dat moment waren er geen kinderen in het klaslokaal aanwezig. De brand was snel onder controle en er is niemand gewond geraakt. Ook de chinchilla en het dwergkonijn waren in orde, die konden op tijd gered worden.

Toch zat de schrik er wel goed in bij sommige kinderen die halsoverkop geëvacueerd moesten worden. Schoolleider Yvonne Overgoor vertelde mediapartner NH Nieuws dat daar extra aandacht aan is besteed: "De brandweer is alle klassen langsgegaan om over de brand te vertellen. Dat helpt goed bij de verwerking."

Het handvaardigheidslokaal is nog afgezet. Een reinigingsbedrijf is bezig om alle roet- en rookschade schoon te maken. Het was daarom wat passen en meten om alle leerlingen te huisvesten. "Er wordt bijvoorbeeld les gegeven in de aula", vertelt Overgoor. "We hebben allemaal hard gewerkt. Het is allemaal gelukt en daar zijn we erg blij mee."
Pin It
Bekeken: 1454x
https://ee.itk.ac.id/data/