Sinds maart wordt er hard gewerkt aan een lokaal preventieakkoord om de gezondheid van Alkmaarders te verbeteren. Inmiddels hebben al 45 organisaties de ambities van het akkoord onderschreven en nieuwe samenwerkingen opgebouwd. Van de mogelijkheid om stimuleringsbudget aan te vragen voor projectplannen is flink gebruik gemaakt. Er is 60.000 euro te verdelen, maar er werd voor bijna 157.000 euro aan subsidie aangevraagd

“Meer dan 120 organisaties namen deel aan de online kick-off bijeenkomsten", vertelt preventieformateur Ted van der Bruggen. "Uiteindelijk moet deze aanpak dit jaar en de komende twee jaar leiden tot concrete actiegerichte projecten die Alkmaar meer gezondheid brengen. Maar liefst 24 voorstellen zijn ingediend. De indieners hopen dat deze nog dit jaar kunnen worden uitgevoerd."

"Voor ieder die wil meewerken om ervoor te zorgen dat gezondheidspreventie meer aandacht krijgt in Alkmaar liggen er subsidies klaar ten behoeve van 2022 en 2023. Op alkmaarspreventieakkoord.nl wordt beschreven hoe projectvoorstellen kunnen worden ingediend. Het uiteindelijke doel van het Alkmaars Preventieakkoord is te komen tot een blijvende beweging in Alkmaar gericht op meer gezondheid. Die beweging wordt ook door de wethouders van Alkmaar gewenst.”

Van der Bruggen ging deze week in gesprek met de vijf Alkmaarse wethouders. Elly Konijn is blij verrast met de vliegende start van het lokale preventieakkoord. “Goed om te zien dat er zoveel belangstelling is onder ondernemers en inwoners voor gezondheid. Zo kunnen we samen stappen zetten voor een preventieakkoord met sterke gezondheidsmaatregelen. Voor een beter en gezonder Alkmaar.”
Pin It
Bekeken: 1537x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/