Sinds december is projectontwikkelaar Ouwehand aan het Jaagpad in Alkmaar bezig met de voorbereidingen voor de bouw van een aantal appartementencomplexen. In twee fases worden totaal 411 appartementen gebouwd. Op dit moment wordt er 'voorgeprikt', oftewel er wordt gecontroleerd op puin in de grond op de plekken voor de funderingspalen. “We zijn er trots op en kijken verwachtingsvol uit naar de start van de werkzaamheden”, aldus Frits de Koning van projectontwikkelaar Ouwehand.

"We staan nu echt aan de vooravond om te gaan starten na heel veel teken en rekenwerk", vervolgt De Koning. "Voor de omgeving was het voorprikken het eerste signaal dat de honden uitlaatplaats gaat verdwijnen. We starten deze zomer en bouwen". Ouwehand bouwt in de eerste fase 228 huurappartementen en in de tweede 183 koopappartementen. Er komt een grote diversiteit aan woningen. Maar eerst worden twee parkeergarages aangelegd.

"Met de start bedoelen we dat de damwanden en de heipalen de grond in gaan en dan zijn we zeker een jaar tot anderhalf jaar volop in de grond bezig", aldus De Koning. "We bouwen eerst de twee parkeergarages, waarvan één met twee lagen. Een technisch hoogstandje met onderwaterbeton dat door duikers zal worden aangebracht. Pas daarna komen we boven de grond uit."

"Dit is op allerlei facetten een zeer complex project. Van stedenbouw tot welstand, van architectuur tot financiële haalbaarheid en alles wat ons beroep zo mooi maakt. Dat heeft ertoe geleid dat we een lange voorbereiding van zo’n vier jaar hebben gehad en nu we kunnen starten, we ook in één bouwstroom door willen gaan. Met de huidige technologie kan dat gelukkig ook, in 3D modellen zijn alle appartementen al helemaal gebouwd."

Het complexe project is nu al leerzaam geweest, want het had allemaal wel wat sneller gekund. De projectontwikkelaar: "Dat is een hele opstapeling van factoren. Wij roepen al snel dat het bij een ander ligt, maar het zit hem in de afstemming. Als daar de belangen niet duidelijk zijn, kan je elkaar lang bezighouden. Je verliest vaak maanden en dan vraag je je achteraf af waarmee je in die tijd bent bezig geweest.

"We communiceren veel, maar nooit genoeg", gaat De Koning verder. "Nu we starten met de werkzaamheden gaan we de communicatie momenten verder opvoeren. Met ondernemers kijken we hoe we elkaar zo min mogelijk tot last zijn, maar ook hoe we elkaar tot dienst kunnen zijn. Mooi voorbeeld is dat het bedrijf Blom, toch onze buurman, met zijn kranen de schoorsteen heeft gedemonteerd."

Op dit moment kunnen mensen zich aanmelden als geïnteresseerde voor zowel de koop- als huurwoningen, maar gezien de bouwduur is inschrijven voor een specifieke woning nog niet mogelijk.
Pin It
Bekeken: 2902x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/