De stedenband tussen Alkmaar en de Engelse stad Bath bestaat dit jaar 75 jaar. Dit jubileum wordt op vrijdag 28 mei gevierd met een bijeenkomst in Theater de Vest. Deze bijeenkomst met een live-verbinding met Bath, is vanwege corona alleen toegankelijk voor genodigden. Toch kan iedereen meegenieten, want het Alkmaars Uitwisselings Comité verzorgt een livestream op alkmaarauc.nl.

De stedenband ontstond na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, toen de naar Bath gevluchte Alkmaarder Eli Prins contacten legde met de Rotary Club Bath. De Nederlands-Engelse schrijfster Aletta Stevens heeft er een boek over geschreven. Het eerste exemplaar van de Nederlandse vertaling van ‘Ontsnapping naar Bath’ zal op 28 mei worden overhandigd aan Paul Verbruggen, loco-burgemeester en wethouder van Alkmaar. Ook zal een speciale stedenband-editie van 'Alkmaarders op de Kaart' worden gepresenteerd.

Dit jaar staat Eli Prins centraal. Daarnaast vertelt zijn zoon Gwythian Prins via de live-verbinding over zijn herinneringen aan zijn vader en de totstandkoming van de stedenband. Ook wordt een aantal personen, die deelnamen aan de allereerste uitwisselingen in 1945 en 1946, geïnterviewd.

Meer informatie via alkmaarauc.nl en facebook.com/AlkmaarAUC.
Pin It
Bekeken: 1568x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/