De provincie had 9 miljoen euro gereserveerd voor herinrichting van de Nollenweg, maar gemeente Alkmaar wil graag een deel van het geld steken in een haven bij bedrijventerrein Boekelermeer. Gedeputeerde Staten is bereid 7,5 miljoen over te hevelen. Het voorstel is voorgelegd aan Provinciale Staten.

Gemeente Alkmaar en GS willen vrachtvervoer via het Noordhollandsch Kanaal stimuleren. Vaartransport is minder vervuilend dan wegtransport en het ontlast de A9. Bovendien hoeft de Leeghwaterbrug dan minder vaak open. Schepen die vanuit het zuiden naar de Boekelermeer varen en weer terug, moeten nu nog keren bij de splitsing met het Kanaal Omval-Kolhorn.

De 1,5 miljoen die overblijft voor de Nollenweg is voor verbetering van de doorstroming en de bereikbaarheid van bedrijventerrein Beverkoog.

Met het 'Investeringspakket Bereikbaarheid regio Alkmaar' heeft de provincie sinds 2009 rond 60 miljoen euro vrijgemaakt voor verbetering van de bereikbaarheid in de regio. Denk aan projecten als de fietstunnel onder de N242/N244, de aansluiting N242/Koelmalaan en maatregelen als monitoring van files op de N242 en de plaatsing van matrixborden. Veel van die projecten zijn al uitgevoerd of worden voorbereid. (foto: Bing Maps)
Pin It
Bekeken: 2226x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/