Het verkeer tussen Vondelstraat en Friesebrug moet de komende week rekening houden met wegwerkzaamheden en afsluiting van de Limmerhoek. Dat heeft te maken met de aanleg van een nieuw zebrapad. Ook krijgt de Rotorenbrug een nieuw wegdek. Vanuit noordelijke richting is voor het autoverkeer een omleiding uitgestippeld via het Verdronkenoord, de Eenhoornbrug en de Zoutstraat, uit zuidelijke richting wordt het bestemmingsverkeer omgeleid over de Schelphoek via Wolfpad, Raaksje en het Zeglis. De Laat is nog normaal bereikbaar voor auto's vanuit zuidelijke richting. Fietsers tussen de Vondelstraat en Wageweg worden omgeleid via de Sint Annastraat.

Politie, ambulances en brandweer op weg naar Alkmaar-Zuid moeten nu ook omrijden, daardoor is het nu wat drukker met ambulances op het Verdronkenoord, melden getuigen maandag.

Voor een zebrapad dienden omwonenden met succes een petitie in. Er was altijd een zebrapad op deze plek, maar toen de Bierkade opnieuw werd ingericht en er een 30-kilometerzone van werd gemaakt, was de inschatting dat een zebrapad daar niet meer zo nodig was. Buurtbewoners missen hem echter. Ze vinden dat ze nu niet veilig naar de overkant kunnen. Het is er nog steeds druk en auto's rijden vaak met te hoge snelheid op de Bierkade, ondanks de snelheidsborden.

Tegen het zebrapad zijn geen bezwaren ingediend, daardoor kon het werk nu worden ingepland. In het midden komt een vluchtheuvel, en de stoep langs de Limmerhoek wordt aan de waterkant iets smaller. De straatgoten werden maandagochtend weggefreesd.
Pin It
Bekeken: 1678x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/