Zondagmiddag klonk in de Alkmaarse binnenstad de eis "Klimaatrechtvaardigheid NU!". De Klimaatcoalitie Alkmaar had een manifestatie opgezet om mensen op het hart te drukken dat er direct meer actie nodig is tegen de menselijke invloeden op het klimaat. De organisatie kijkt tevreden terug op hoeveel bijval het kreeg van publiek.

De Klimaatcoalitie Alkmaar is een samenwerkingsverband van vele groene en sociale organisaties zoals de FNV, Internationale Socialisten, Extinction Rebellion en GroenLinks, maar vooral een bundeling van honderden Alkmaarders die zich zorgen maken over het klimaat en een urgente en rechtvaardige aanpak eisen.

"De ergste wateroverlast in decennia van vorige week was exemplarisch", stelt Wiebe van Erkelens van de Klimaatcoalitie Alkmaar. "Van een tornado kijkt niemand meer op. Eindelijk zie je een omslag in denken van mensen. Van onverschilligheid naar zorgen voor een betere duurzame toekomst."

Kim van XR-Castricum beet het spits af met een vurig betoog en een mooi klimaatgedicht. Gerben van de FNV benadrukte de groene visie van de vakbond op Tata steel in IJmuiden en eiste dat werknemers er niet bekaaid vanaf komen. Sanne van de Internationale Socialisten gaf een mooi voorbeeld van hoeveel geld er naar een buitenlands bedrijf gaat, terwijl het sociale plan voor de werknemers een fooi is. Provinciale Staten-lid Anouk Gielen van GroenLinks maakte de vertaalslag van wereldwijd naar uiteindelijk lokaal, om aan te geven dat er overal snel meer actie nodig is. “Deze crisis gaat niet over kinderen of kleinkinderen maar over ons.”

De organisatie kijkt tevreden terug op een goed verlopen manifestatie, die veel bijval kreeg van publiek.
Pin It
Bekeken: 1821x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/