De Alkmaarse raadscommissie Ruimte heeft dinsdag groen licht gegeven voor de woningbouwprojecten Kanaaldijk 301 en Cascade op de hoek Stationsweg-Helderseweg. Vooral tegen het bouwproject aan de Kanaaldijk, op de plek van het voormalige Rijkswaterstaatgebouw, was veel weerstand, maar na onder andere het uitgummen van een aantal woonlagen kon iedereen zich in de plannen vinden. De uiteindelijke goedkeuring is op 8 juli aan de gemeenteraad.

Omwonenden waren niet te spreken over de eerste plannen voor nieuwbouw aan de Kanaaldijk. Vooral de hoogte van de vijf appartementengebouwen was een doorn in het oog. De gemeente en de aannemer hebben daarop onder andere een aantal woonlagen laten vallen. Ook is een van de gebouwen iets gedraaid om het nabijgelegen kinderdagverblijf meer privacy te gunnen. Het project bestaat uit 160 woningen waarvan 30 procent sociaal. Aanvankelijk stonden de sociale huur- en koopappartementen allemaal gepland in één gebouw, nu is er meer spreiding. Er is veel aandacht voor groen en parkeren gaat vooral ondergronds. In de twee noordelijke gebouwen komt horeca aan een pleintje, met daarnaast een kleine haven.

Het bouwplan Cascade bestaat uit 87 appartementen, waarvan de helft sociaal in plaats van een derde. Dit is afgesproken met Bot Bouw, ter compensatie voor een tekort aan sociale woningen in het project Hollandse Tuin. Sociale cohesie staat voorop in Cascade. Zo komen er een gezamenlijk dakterras met tuin op de eerste verdieping, een online forum, een coach en een deelauto in de garage. Er waren twee zienswijzen ingediend. Hierop is gereageerd, maar er zijn geen aanpassingen gedaan.

Verkoop van de woningen van Kanaaldijk 301 start begin 2022 en sloop van de huidige bebouwing na de bouwvak dat jaar. Wanneer Cascade gebouwd gaat worden is nog niet duidelijk. Dit hangt vooral af van de planning van de bouwbedrijven en de beschikbaarheid van materialen.
Pin It
Bekeken: 1478x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/