Bijna 2.000 enthousiaste fietsers begonnen zondagochtend aan de 10e Ronde van de Westfriese Omringdijk. Er werd deze jubileumeditie gestart vanaf vijf startlocaties, waaronder Alkmaar, aan afstanden van 50, 80 of 135 km over de Grôte Daikboekel. Na de finish werd er op de vele Westfriese terrassen geproost op het eerste fietsevenement van het jaar. Voor het goede doel '(On)beperkt sporten' werd 900 euro ingezameld.

De langste en populairste afstand, bijgenaamd de Grôte Daikboekel, voerde de deelnemers over de 126 km lange Omringdijk, langs onder andere de karakteristieke molens van Rustenburg, het weidse IJsselmeer en het Stoommachine Museum in Medemblik. Deelnemers aan de kortere afstanden, 80 en 50 km, fietsten over een deel van de Omringdijk en maakten kennis met de Westfriese cultuur in het binnen de dijk gelegen gebied. Onderweg werden de deelnemers bij verzorgingsposten in de watten gelegd met Westfriese versnaperingen als de authentieke krentenmik.

Het mooie fietsweer en het feit dat er eindelijk weer samen gefietst mocht worden, zorgden voor vele blije gezichten op de routes: "Geweldig dat het weer kan! Fantastische omstandigheden, perfect georganiseerd en top uitgepijld en verzorgd. Om in het Westfries te blijven: Voor nou en naggeres!"

Het goede doel van de Ronde is (On)beperkt sporten, dat zich inzet om mensen met een beperking zo laagdrempelig mogelijk kennis te laten maken met sport en bewegen. De deelnemers hebben een bedrag van 900 euro opgehaald.

De 11e Ronde van de Westfriese Omringdijk staat alweer op de kalender, en wel op zondag 3 juli 2022.Meer op rondevandewestfrieseomringdijk.nl.
Pin It