In heel Nederland zetten elk jaar ruim 6.500 leerlingen op meer dan 100 scholen zich in voor de verkiezing 'Day for Change'. Winnaars in de categorie ‘vmbo’ werden Jasper en Ralf van het PCC Oosterhout in Alkmaar. Zij kregen de meeste stemmen voor hun duurzame bedrijfje J & R Hout Service, waarin ze insectenhotels en houten dienbladen maken van afgedankte materialen. Zij krijgen een cheque van 400 euro.

Bijzonder was dat er twee derde kans was dat de vmbo-prijs naar het PCC Oosterhout zou gaan. Eén van de twee andere finalisten kwam ook van deze school. Camiel en Max kregen met hun duurzame tulpenhandel CM Tulpen de derde ondernemersprijs.

Ralf en Jens gingen langs bouwmarkten om te vragen naar (gratis) restmateriaal. Duurzaam en lekker goedkoop. Hun slogan luidde “Hergebruik van hout laat de natuur niet koud”. Met hun micro-onderneming hebben de zakenpartners in een paar maanden tijd ruim 60 euro winst gemaakt.

Het is de vijfde keer achter elkaar dat vmbo'ers van PCC Oosterhout met het profiel Economie & Ondernemen meedoen aan Day for Change. Tijdens het project starten leerlingen een duurzaam bedrijfje met een microkrediet en de winst die ze maken komt ten goede aan ondernemende mensen in ontwikkelingslanden.

Stichting Day for Change, opgericht in 2006, zet zich in voor een rechtvaardig economisch systeem, toegankelijk voor iedereen. Goed voor mens, dier en de planeet. (Sociaal) ondernemerschap en 'inclusive finance' staan daarbij centraal.
Pin It
Bekeken: 1415x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/