Recreatieschap Geestmerambacht werkt aan de uitwerking van de Visie 2030 voor het Geestmerambacht, het Park van Luna en het tussenliggende landschap. "We zijn op de goede weg", meldt het recreatieschap in een update. "Er ligt ondertussen een concept uitvoeringsplan met veertien concrete projecten. Wel is de bestuurlijke besluitvorming over dit uitvoeringsplan doorgeschoven naar het najaar."

De HAL-gemeenteraden worden te zijner tijd geïnformeerd over de projecten, waarvan zes overkoepelend en één voor elk van de acht deelgebieden. Overkoepelend wordt gewerkt aan een projectplan met daarin een goede balans tussen natuur en recreatie, een marketingplan, een omgevingsplan, een ontwerpplan voor actieparcoursen, inzet op energie & klimaat en het genereren van extra inkomsten.

De overkoepelende projecten mogen dan wel concreet geformuleerd zijn, de uitwerking daarvan nog zeker niet. Wie zich zorgen maakt over de verhouding tussen natuur enerzijds en recreatie/horeca anderzijds moet wachten op het omgevingsplan. En of er betaald parkeren komt lijkt pas in het tweede kwartaal van 2024 aan de orde te komen.

"Indien over enkele jaren blijkt dat er geen draagvlak is voor nieuwe extra toeristisch-recreatieve bedrijvigheid, is nader beraad over dit project 'Extra Inkomsten' wellicht noodzakelijk. Overigens is in 2021 al begonnen met het verkennen van mogelijkheden, los van dit project."

In de update staat ook dat Recreatie Noord-Holland in opdracht van gemeente Alkmaar kijkt of er een regionaal netwerk van mountainbikerroutes gerealiseerd kan worden. Het idee kwam van de vereniging MTB Noordwest. De eindrapportage wordt binnenkort verwacht.

Derde onderdeel van de update gaat over de campagne tegen zwerfafval. "Alhoewel ‘harde’ cijfers ontbreken, en er veel meer bezoekers waren in de gebieden, kunnen we op basis van waarnemingen van de beheerder en de boswachters voorzichtig stellen dat de campagne terdege heeft bijgedragen aan de gestelde doelen". De campagne wordt dit jaar doorgezet.

Het uitvoeringsplan voor de Visie 2030 wordt naar verwachting  in het algemeen bestuur vastgesteld op 17 november.
Pin It
Bekeken: 2078x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/