Drie café's aan het Waagplein in Alkmaar zijn voorlopig dicht uit vrees voor coronabesmettingen. Het gaat om de cafés Studio 54, De Eenhoorn en Mister Gold. Personeel blijkt besmet of wacht nu op een testuitslag.

De eigenaar van De Eenhoorn heeft de zaak uit voorzorg gesloten. "Het kan meevallen, maar ik neem het zekere voor het onzekere. We kregen van steeds meer klanten het signaal dat ze klachten hadden en positief waren getest. Toen heb ik gezegd: we gaan dicht en iedereen moet zich laten testen. De gezondheid van mijn personeel gaat boven alles", zo vertelt hij tegen de Alkmaarsche Courant.

Mister Gold is dicht omdat hier onder het personeel mensen positief zijn getest. De sluiting is waarschijnlijk voor tien dagen. De eigenaar van De Eenhoorn wil zijn zaak op de 21e weer open doen.

Tot afgelopen vrijdag hoefden klanten geen anderhalve meter afstand te houden in de horecazaken. Wel moest iedereen een negatieve coronatest aan de deur kunnen tonen of een vaccinatiebewijs. Nadat er berichten opdoken over gesjoemel, kwam er een extra controlepunt in het Waaggebouw. Daar werden het vaccinatiebewijs of de testuitslag vergeleken met het ID-bewijs. Na een avond was de pret voorbij, want veel versoepelingen voor de horeca werden afgelopen zaterdag alweer teruggedraaid.
Pin It
Bekeken: 1777x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/